Faktaboks

Norsk Folkehjelp
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
07.12.1939
Daglig leder
Raymond Johansen
Styreleder
Jan Olav Andersen

Norsk Folkehjelp er en norsk humanitær organisasjon som kaller seg «fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon».

Norsk Folkehjelps arbeid bygger på fire grunnpilarer: ungdomsarbeid, sanitet, samfunnsrettet arbeid og internasjonalt arbeid. Organisasjonen kjemper mot undertrykking, fattigdom, urettferdig fordeling, rasisme og diskriminering, vold og overgrep. Den arbeider også for likestilling, frivillig engasjement og kompetansebygging.

Norsk Folkehjelp organiserer humanitære hjelpeaksjoner og prosjekter i 35 land i Afrika, Asia og Latin-Amerika, og er en av verdens fremste organisasjoner på humanitær minerydding. I senere år er organisasjonen blant annet aktiv i minerydding i Jemen og Syria, og fra 2022 er den engasjert i å fjerne og uskadeliggjøre miner i Ukraina.

Organisasjonen har drøyt 16 000 individuelle medlemmer (2023), fordelt på 100 lokallag i hele Norge. Hovedkontoret ligger i Oslo. Lokallagene driver blant annet redningstjeneste og sanitetsarbeid, tar seg av asylbarn og er engasjert i integrering av flyktninger og asylsøkere.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Norsk Folkehjelp
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
88.995 Sosiale velferdsorganisasjoner; 88.996 Asylmottak

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg