Hasvik lufthavn er en sivil, regional lufthavn innenfor det norske kortbanenettet. Lufthavnen ligger i Hasvik kommune, Finnmark, ved Hasvik tettsted. Lufthavnen ble åpnet i 1983. Lufthavnen eies og drives av Avinor.

Tidlig på 70-tallet nødlandet et fly på et jorde i Hasvik, på vei mot Svalbard, da det var i ferd med å gå tom for drivstoff. Etter denne hendelsen tok flyselskapet initiativ til å bygge en flyplass på Hasvik. 17. mai 1973 ble flyplassens 421 meter lange rullebane åpnet for ambulansetrafikk og flytaxivirksomhet. 

Hasvik lufthavn ble offisielt åpnet i 1983, etter en utvidelse av rullebanen og bygging av nytt flytårn og større terminal. Samme år startet flyselskapet Norving flyrute Alta–Hasvik–Hammerfest.

Fra 1990 overtok Widerøe trafikken ved Hasvik lufthavn. Flytypen ble da endret fra Britten-Norman Islander til Twin Otter.

Rullebanen ble asfaltert i 1995, blant annet for å kunne betjenes av større fly, som Dash 8. Flyplassen fikk som følge av denne oppgraderingen også bedre innflygningshjelpemidler. Det er i dag flyselskapet Widerøe som betjener flyplassen.

  • Passasjerer (inkludert transitt) 2017: 22 607
  • ICAO: ENHK
  • IATA: HAA
  • Betjening: AFIS
  • Rullebane (TODA): 1039 /1228 m

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.