Bergens Sjøfartsmuseum.

Lars Mæhlum. begrenset

museum på Nygårdshøyden i Bergen, opprettet 1921 på initiativ av Bergens Skipperforening og Bergens Rederiforening. Holdt til i Bergens Museum fra 1927, siden 1962 i egen bygning, tegnet av Per Grieg.

Samlingene omfatter modeller av skip fra ca. 200 f.Kr. til i dag, rester av skip fra middelalderen, gamle kart og seilingsbeskrivelser, konstruksjonstegninger fra 1700- og 1800-tallet, gamle malerier av skuter m.m. Museet er dessuten en forskningsinstitusjon med omfattende arkiver og bibliotek. Norsk sjøfartshistorisk forskningsfond er knyttet til museet. Museet utgir Sjøfartshistorisk Årbok.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.

Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Med to millioner brukere i måneden og 250 000 leste artikler hver dag er leksikonet Norges største nettsted for forskningsformidling. Leksikonet er eid av de norske universitetene og flere ideelle stiftelser/organisasjoner:

Universitetet i Oslo Norge teknisk-naturvitenskaplige universitet Universitetet i Bergen Universitetet i Tromsø Universitetet i Stavanger Norges miljø- og biovitenskapelige universitet Meteorologisk institutt
Nord universitet Universitetet i Agder Høgskolen i Oslo og Akershus Stiftelsen Fritt Ord Sparebankstiftelsen DNB Det Norske Videnskaps-Akademi Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening