Rusahjort i Indonesia. Av . CC BY SA 4.0

rusahjort

Av .
Lisens: CC BY SA 4.0

Artikkelstart

Rusahjort er en partået klovdyrart i hjortefamilien. Den har brun pels som er lysere på undersiden og bena. Geviret er grenet og opptil 111 cm langt med seks takker. Skulderhøyde 85–110 cm, hanner er størst. Rusahjorten forekommer i gressområder og skog samt parklandskap. Arten er utbredt på øyene i Indonesia og har blitt innført flere steder, blant annet Australia, New Zealand, Ny-Guinea, Mauritius og Komorene.

Faktaboks

Også kjent som
Cervus timorensis
Vitenskapelig navn
Rusa timorensis
Beskrevet av
(Blainville, 1822)

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

rusahjort
Rusa timorensis
GBIF-ID
4262397

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg