Rimsopp, en utmerket matsopp som tilhører skivesoppene, og er kjennetegnet ved en jevn gulbrun farge, kraftig ring på stilken og fint, hvitt belegg på hatt-toppen.

Rimsopp vokser i sure barskog og løvskoger, gjerne i mengder i fjellbjørkeskogene.

Nyere forskning har vist at rimsopp tilhører slekten slørsopp, Cortinarius. Den vil da bli den eneste slørsoppen det er trygt å spise.

Dessverre tok rimsoppen opp mye radioaktivt cesium etter nedfallet fra Tsjernobyl-reaktoren i Ukraina i 1986. Det sies at vi skal være litt forsiktige med rimsopp i traktene Nord-Trøndelag og Valdres; men da skal man spise ganske mye sopp.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.