Destillasjon er en metode til å rense en væske for uønskede stoffer, eller til å skille ulike stoffer fra hverandre. I en destillasjon overføres en væske til damp som deretter kondenseres. De uønskede stoffene fjernes ved at de enten fordamper ved lavere temperatur enn resten av væsken, eller ved at de blir igjen i væsken.
Faktaboks
- Uttale
- destillasjˈon
- Etymologi
- av latin ‘fra’ og ‘dryppe’
Brennevin fremstilles fra vin eller annen alkoholholdig drikke ved destillasjon.
Forskjellige stoffer har ulike kokepunkt. En blanding av forskjellige stoffer i væskeform kan derfor skilles ved destillasjon. Unntaket fra dette er azeotrope blandinger.
Den eldste kjente anvendelsen av destillasjon er greske sjøfolks fremstilling av ferskvann fra sjøvann.
Kommentarer
Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.
Du må være logget inn for å kommentere.