Ferskvann er vann som inneholder lite koksalt (natriumklorid), og som derfor ikke smaker salt.

Vannets saltinnhold angis som salinitet i promille eller gram per liter.  Det er ingen standard grenseverdi for hvor lav vannets salinitet må være for at det skal betegnes ferskvann. Vann med mindre enn 0,5 gram natriumklorid per liter, vil for de fleste formål kunne aksepteres som ferskvann. Dette er også grenseverdien for saltkonsentrasjonen i drikkevann levert fra offentlige vannverk i Norge og EØS.

Ferskvann finnes i ulike typer vannforekomster i innlandet (innsjøer, bekker, elver og grunnvann) der tilførslene opprinnelig stammer fra nedbør. På verdensbasis er saliniteten i overflatevann i innsjøer og elver svært variabel og langt fra alt er ferskvann.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.