ferskvann

Ferskvann er vann som inneholder lite koksalt (natriumklorid), og som derfor ikke smaker salt.

Vannets saltinnhold angis som salinitet i promille eller gram per liter. Det er ingen standard grenseverdi for hvor lav vannets salinitet må være for at det skal betegnes ferskvann. Vann med mindre enn 0,5 gram natriumklorid per liter, vil for de fleste formål kunne aksepteres som ferskvann. Dette er også grenseverdien for saltkonsentrasjonen i drikkevann levert fra offentlige vannverk i Norge og EØS.

Ferskvann finnes i ulike typer vannforekomster i innlandet (innsjøer, bekker, elver og grunnvann) der tilførslene opprinnelig stammer fra nedbør. På verdensbasis er saliniteten i overflatevann i innsjøer og elver svært variabel og langt fra alt er ferskvann.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg