Vega de San Mateo

Gran Canaria: Vega de San Mateo

.
Lisens: fri

Vega de San Mateo, eller bare San Mateo, er en kommune i Spania, Kanariøyene, Gran Canaria; 7698 innbyggere (2014), 37,9 km². San Mateo er beliggende omtrent midt på øya, i slettelandskapet i øvre-midtre del av Guinguada-dalen. Den grenser til Teror i nord, Santa Brígida og Valsequillo i øst, San Bartolomé de Tirajana i sør, Tejeda i vest og Valleseco i nordvest. Høyden over havet varierer mellom 800 og 1949 m - øyas høyeste punkt; Pico de las Nieves.

Næringsveier er først og fremst jordbruk, noe som skyldes den gode jordkvaliteten og rikelig tilgang på vann. Frukt grønnsaker og poteter er hovedproduktene. Ellers er det en del småskalaproduksjon av landbruksprodukter samt handarbeid, men også noe turisme.

Lokale fiestas finner sted 13. mai til ære for Virgen de Fátima. Stedet er da smykket med fargerike tepper. Fiestaen til ære for stedets skytshelgen, San Mateo Apóstel (apostelen Matteus), feires 21 september. 1. søndag i juli har bøndene sin egen festdag med mange forskjellige aktiviteter.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg