Playa de la Aldea

Wikimedia. fri

La Aldea de San Nicolás, er en kommune og by i Spania, Kanariøyene, Gran Canaria; 8225  innbyggere (2014), 123,6 km². Den ligger helt vest på øya og grenser til Artenara i nord, Tejeda i øst og Mogán i sørøst. Høyeste punkt er fjellet Inagua i sørøst, 1426 moh.

Kommunesenteret, av lokalbefolkningen bare kalt La Aldea (landsbyen), befinner seg omkring 4 km fra havet og havnen. Hovedgaten, Calle Real, ender ved kirken La Iglesia de San Nicolás de Tolentino. Her ligger også kulturhuset og flere såkalte "levende museer"; skolen, barbereren osv., som viser oss hvordan det engang var, med autentisk utstyr og genuin stemning. Ved Los Caserones er det funnet spor etter bosetning fra ca. år 60 e. Kr., som er de eldste spor etter menneskelig aktivitet som er funnet på Gran Canaria.

San Nicolás er kjent som en stor produsent av landbruksprodukter, spesielt tomater, men også andre grønnsaker, poteter og frukt. Dessuten husdyrhold og fiske. 

Mellom La Aldea og Mogán går vei nr. 810. Veien går gjennom et egenartet fjellandskap. Fjellet har vekselvis stort innhold av jern, kobber og svovel, noe som gjør at større partier fremtrer som røde, grønne eller gule flater i fjellsidene.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.