Aldea de San Nicolás

Playa de la Aldea

.
Lisens: fri

Artikkelstart

Aldea de San Nicolás er en kommune og by i Spania, beliggende på Gran Canaria (Kanariøyene), helt vest på øya. Den grenser til Artenara i nord, Tejeda i øst og Mogán i sørøst. Høyeste punkt er fjellet Inagua i sørøst (1426 meter over havet). Den hadde 8225 innbyggere i 2014. Arealet er 123,6 kvadratkilometer.

Faktaboks

Også kjent som
San Nicolás de Tolentino, La Aldea de San Nicolás

Kommunesenteret, av lokalbefolkningen bare kalt La Aldea (landsbyen), befinner seg omkring fire kilometer fra havet og havnen. Hovedgaten, Calle Real, ender ved kirken La Iglesia de San Nicolás de Tolentino. Her ligger også kulturhuset og flere såkalte «levende museer» (skolen, barbereren og så videre) som viser oss hvordan det en gang var, med autentisk utstyr og genuin stemning. Ved Los Caserones er det funnet spor etter bosetning fra cirka år 60 evt., som er de eldste sporene etter menneskelig aktivitet som er funnet på Gran Canaria.

San Nicolás er kjent som en stor produsent av landbruksprodukter, spesielt tomater, men også andre grønnsaker, poteter og frukt. Dessuten er det husdyrhold og fiske.

Mellom La Aldea og Mogán går vei nummer 810, som går gjennom et egenartet fjellandskap. Fjellet har vekselvis stort innhold av jern, kobber og svovel, noe som gjør at større partier fremtrer som røde, grønne eller gule flater i fjellsidene.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg