Playa del Inglés

Playa del Ingles

.
Lisens: fri

Artikkelstart

Playa del Inglés er en turistby på Gran Canaria, Spania. Kommunen heter San Bartolomé de Tirajana og ligger lengst sør på øya. Playa del Ingles er en av Spanias største turistdestinasjoner. Byen domineres av leilighetshoteller og komplekser, som for en stor del er bygget på 1960 og -70 tallet. Men store områder er også dominert av lav bebyggelse - hvite bungalower i spansk stil.

Faktaboks

Uttale
playa del inglˈés

Playa del Ingles har en lang sandstrand som strekker seg fra San Agustín til sanddynene i Maspalomas - en strekning på omkring 5 km. Stranden består av gul ørkensand som over millioner av år er ført med vinden fra Saharaørkenen i Afrika. Langs hele strekningen fra San Agustin til Playa del Ingles går det en strandpromenade. Fra denne har man en fin utsikt over stranden og sanddynene i Maspalomas. En annen viktig faktor for byens suksess som ferieby er det gode klimaet med gjennomsnittlig over 300 soldager i året.

I Playa del Ingles ligger butikker og shoppingsentre forholdsvis spredt. Noen av de mest kjente shoppingsentrene er Yumbo, Cita, Kasbach og Metro, som alle har butikker som er innrettet mot turistene. Andre shoppingområder finner man i San Fernando, hvor lokalbefolkningen stort sett bor og prisene generelt sett er lavere.

Playa del Ingles er kjent som disko- og partystedet på Gran Canaria. Langs hovedgaten Avenida de Tirajana er det mange restauranter, barer og kafeer. Ellers finnes det meste av underholdningstilbud på shoppingsentrene, og ellers spredt omkring i byen og på strandområdet. Byen er et populært feriemål også for nordmenn. Mange har fast bopel her eller bor her i vinterhalvåret.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg