Playa del Inglés

Playa del Ingles

.
Lisens: fri

Artikkelstart

Playa del Inglés er en turistby på Gran Canaria (Kanariøyene) i Spania. Kommunen heter San Bartolomé de Tirajana og ligger lengst sør på øya. Playa del Inglés er en av Spanias største turistdestinasjoner. Byen domineres av leilighetshoteller og komplekser, som for en stor del er bygget på 1960- og 1970 tallet. Men store områder er også dominert av lav bebyggelse – hvite bungalower i spansk stil.

Faktaboks

Uttale
playa del inglˈés

Byen har en lang sandstrand som strekker seg fra San Agustín til sanddynene i Maspalomas – en strekning på omkring fem kilometer. Stranden består av gul ørkensand som over millioner av år er ført med vinden fra Saharaørkenen i Afrika. Langs hele strekningen fra San Agustín til Playa del Inglés går det en strandpromenade. Fra denne har man en fin utsikt over stranden og sanddynene i Maspalomas. En annen viktig faktor for byens suksess som ferieby er det gode klimaet med gjennomsnittlig over 300 soldager i året.

Playa del Inglés er kjent som diskotek- og partystedet på Gran Canaria. Langs hovedgaten Avenida de Tirajana er det mange restauranter, barer og kafeer. Ellers finnes det meste av underholdningstilbud på shoppingsentrene, og ellers spredt omkring i byen og på strandområdet. Byen er et populært feriemål også for nordmenn. Mange har fast bopel her eller bor her i vinterhalvåret.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg