Støren er et tettsted og administrasjonssenter i Midtre Gauldal kommune, Trøndelag. Arealet er 2,5 km².

Støren ligger 50 km sør for Trondheim og er et trafikknutepunkt hvor Dovrebanen møter Rørosbanen og E6 sørfra møter riksveg 30 fra Røros.

Som kommune- og regionsenter har Støren de fleste vanlige tilbud innen handel- og servicevirksomhet, men også en del industri, blant annet Norsk Kylling, Støren Treindustri og noe steinindustri.

Lakseelva Gaula, som renner gjennom stedet, gir sammen med jaktområdene i distriktet, grunnlag for en viss turisme og friluftsaktiviteter med utgangspunkt i Gaula Natursenter, som tilrettelegger for jakt, fiske, overnatting og friluftsliv i hele Gauldals-området.

Gauldal skole og kultursenter (GSK), som er et samarbeid mellom Midtre Gauldal kommune og Trøndelag fylkeskommune, huser ungdomsskole, videregående skole, kulturhus, kino og idrettshall. Støren kirke er en åttekantet kirke i tømmer fra 1817. Den har 400 sitteplasser.

Støren ble opprettet som eget herredskommune (formannskapsdistrikt) i 1837, men allerede i 1841 ble kommunen delt i tre ved at Soknedal og Horg ble skilt ut. I 1879 ble Støren delt igjen; da ble Budal skilt ut som egen kommune. Støren kommune hadde da 1 840 innbyggere. 1. januar 1964 ble Støren slått sammen med Budal, Singsås og Soknedal til nåværende Midtre Gauldal kommune.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.