Faktaboks

Nord universitet
Forretningsadresse
Bodø
Daglig leder
Hanne Eleonora Hansen (rektor)
Logo
Logo
Av .

Nord universitet ble opprettet 1. januar 2016 ved en sammenslåing av Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Det nye universitetets undervisning og forskning har sitt tyngdepunkt innenfor profesjonsfag, særlig helsefag og lærerutdanning. Ved siden av profesjonsfagene står universitetets fagmiljøer innen akvakultur, bioøkonomi og havbruk sterkt. Det har dessuten fått nasjonalt ansvar for høyere utdanning og forskning innenfor sørsamisk og lulesamisk språk og kultur.

I alt tilbyr universitetet over 180 studier, med ca. 12 000 studenter og 1200 ansatte. Virksomheten er spredt på en rekke campuser i Nordland og Trøndelag:

Historie

Høgskolen i Bodø og Universitetet i Nordland

Høgskolen i Bodø ble opprettet i 1994 ved sammenslutning av de regionale høyskolene Bodø lærerhøgskole, Nordland sykepleierhøgskole og Høgskolesenteret i Nordland (tidligere Nordland distriktshøgskole). Hovedcampus lå på Mørkved i Bodø, med filialer i Mo i Rana og Stokmarknes.

Fra 1. januar 2011 fikk institusjonen status som universitet og endret navn til Universitetet i Nordland. Før sammenslåingen med Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna i 2015 hadde UiN 6300 registrerte studenter.

Høgskolen i Nord-Trøndelag

Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) var en statlig høgskole som ble opprettet i 1994 ved sammenslutning av de regionale høyskolene Høgskolen i Levanger, Innherred sykepleierhøgskole, Namdal sykepleierhøgskole og Nord-Trøndelag distriktshøgskole. Høgskolen hadde avdelinger for helsefag (studiested: Levanger og Namsos); økonomi, organisasjon og ledelse (Levanger og Steinkjer); landbruk og informasjonsteknologi (Steinkjer); lærerutdanning (Levanger); trafikklærerutdanning (Stjørdal). HiNT hadde ca. 4600 registrerte studenter (2015).

Høgskolen i Nesna

Høgskolen i Nesna var en statlig høyskole opprettet i 1994 som en videreføring av Nesna lærerhøgskole. Høgskolen hadde avdelinger for idrett og realfag; språk og kunstfag; samfunnsfag; sykepleierutdanning. Før sammenslåingen i 2016 hadde høgskolen ca. 1300 registrerte studenter (2015).

Rektorer

Eksterne lenker

Litteratur

  • Pedersen, Pål A. m.fl. (red.): Universitetet i Nordland, 2011. Finn boka

Faktaboks

Nord universitet
Sektorkode
6100 Statsforvaltningen
Næringskode(r)
85.421 Undervisning ved universiteter

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg