Lisa Dillan

Faktaboks

Lisa Dillan
Født
12. mai 1969, Bodø

Artikkelstart

Lisa Dillan er en norsk improvisasjonssanger, komponist og performanceartist.

Bakgrunn

Dillan startet sin sangkarriere i Bodø Big Band rundt 1991. I 1996 startet hun på jazzlinjen ved Musikkhøgskolen i Oslo, og gjennom modernistiske komponister som Lene Grenager og Jon Øyvind Næss fikk hun nye impulser.

Utøveren og pedagogen Sidsel Endresen bidrog i sterk grad til at Dillan fikk sitt eget ståsted som sanger, og fritt improvisert musikk har vært hennes hovedfokus siden 1997. Det året gjorde hun sin første soloimprovisasjon, et format hun senere har arbeidet stadig mer med.

Karriere

Dillans debutalbum, Vocal Improvisations, kom i 2005 og består nesten utelukkende av lyd produsert av Dillans stemme og vokale uttrykk. Hennes andre utgivelse, Arousal (2010), består av en CD med vokalimprovisasjon som er innspilt i Vigelandsmausoleet i Oslo samt en DVD som inneholder seks performancer og kortfilmer gjort mellom 2005 og 2009.

Hun har tolket låter av Elvis Presley med sitt Quite Quiet Project som oppstod som idé i 2003. I 2007 møtte hun gitaristen Asbjørn Lerheim og prosjektet ble til en duett som også resulterte i utgivelsen Love Me Tender (2012). Innspillingen ble gjort i RCA studio B i Nashville, hvor også Elvis Presley spilte inn mye av sin musikk. Med seg hadde duoen flere musikere som spilte og var sentrale i Elvis Presleys band (ofte referert til som TCB-band) gjennom hans karriere, samt musikere fra KORK.

I 2015 utgav Dillan og Lerheim Change of Habit. Repertoaret bestod igjen av Elvis Presleys musikk og med seg hadde de musikerne Bugge Wesseltoft, Tord Gustavsen, Eivind Lønning og Norbert Putnam.

Utover utgivelser under eget navn har Dillan vært aktiv i en rekke musikalske sammenhenger og har blant annet turneer i Kina, Russland, Japan, USA og Europa bak seg. Hun har også jobbet med danseforestillinger, videoproduksjoner og filmmusikk.

Dillan har vært lærer i improvisasjon og vokal ved NMH siden 2001.

Utvalgte utgivelser

  • Vocal Improvisations (2005)
  • Arousal (2010)
  • Love Me Tender (2012)
  • Change of Habit (2015)

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg