Løvenskiold-Vækerø AS

Artikkelstart

Løvenskiold-Vækerø AS er et norsk familieeid konsern med virksomhet innen skogbruk, landbruk, eiendom og handel. Det er et av Norges største skogeiere med eiendommer i Oslo, Akershus, Oppland og Buskerud på i alt 430 000 daa (blant annet mesteparten av Nordmarka). De eier også 3500 daa dyrket mark, hovedsakelig på Fossum Bruk i Bærum og Hakadals Verk i Nittedal. I tillegg eier konsernet Bærums Verk i Lommedalen med boliger og handelsvirksomhet.

Konsernet driver handel med byggevarer, jernvarer og interiørprodukter, blant annet gjennom kjedene Maxbo og Smart. Trelastvirksomheten med anlegg i Bærum (Fossum Bruk) og Grue (Kirkenær Bruk) ble i 2004 lagt inn i selskapet Bergene Holm i Larvik, hvor Løvenskiold-Vækerø eier 23 prosent (se også Vækerø). Konsernet hadde en omsetning på 4,7 milliarder norske kroner i 2016, med rundt 1700 ansatte. Hovedkontoret ligger i Oslo.

Virksomheten til Løvenskiold-Vækerø går tilbake til 1649, Løvenskiold-familien kom inn som eiere i 1897 da Carl Otto Løvenskiold (1839–1916) overtok etter sin svigerfar, baron Harald Wedel Jarlsberg. Konsernet ble aksjeselskap fra 1976. Eier og konsernsjef fra 1994 er Carl Otto Løvenskiold (f. 1953).

Eksterne lenker

Litteratur

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg