Kim Haugen sammen med Cecilie Aspenes og Janne Formoe i Morten Tyldums film Buddy (2003)

Alexander Kayiambakis/Sandrew Metronome. Begrenset gjenbruk

Kim Haugen, norsk skuespiller; sønn av Per Theodor Haugen og Sissel Sellæg, gift med Nadia Hasnaoui. Scenedebut på Den Nationale Scene 1982 som Øyvind i En glad gutt. Ansatt der til 1985, deretter ved Nationaltheatret, hvor han har vært en av hovedkreftene. Til hans viktigste roller hører tittelrollene i Revisoren, Nerden og Woyzeck, Kavring i Brødrene Løvehjerte, Benjamin i Påske, Jason i Medea, Eilert Løvborg i Hedda Gabler, Einar i Brand, Oldfuchs i Den Stundesløse, Versjinin i Tre søstre, John Worthing i Hvem er Earnest? og Relling i Vildanden.

I 1988 gjestet han Telemark Teater i tittelrollen i Erasmus Montanus, og 1991 høstet han en betydelig kunstnerisk triumf som Raskolnikov i Forbrytelse og straffTeatret på Torshov. Tittelrollen i HamletOslo Nye Teater 1992. Blant senere roller på Nationaltheatret har vært Almaviva i Figaros bryllup i 2004 og tittelrollen i Holbergs Jeppe i 2008.

For Fjernsynsteatret har han bl.a. spilt i Bjørneboes Til lykke med dagen og den dokumentariske Av hensyn til rikets sikkerhet. Haugen hadde også en gjennomgangsrolle i TV-seriene Vestavind (1994–95), Far og sønn (2002-2004) og Ved kongens bord (2005), og har hatt karakterroller i filmer (Buddy, 2003).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.