Fosen Vind

Fosen Vind sine seks vindparker i Trøndelag.
Fosen Vind
Av .

Fosen Vind DA er et norsk vindkrafselskap. Det er organisert som et joint venture-selskap og er eid av Statkraft (52,1 prosent), Nordic Wind Power (40 prosent) og TrønderEnergi (7,9 prosent).

I februar 2016 vedtok selskapet å bygge seks vindparkerFosen og i Snillfjord og Hitra kommuner; Harbaksfjellet, Roan, Storheia og Kvenndalsfjellet, som ligger i Roan og Åfjord, samt Geitfjellet i Snillfjord og på Hitra 2 på Hitra.

Dette blir Europas hittil største landbaserte vindkraftanlegg, med til sammen 277 vindturbiner. Samlet effektinstallasjon 1057 MW og en årlig beregnet produksjonskapasitet på 3,4 TWh, som tilsvarer forbruket til cirka 170 000 norske husstander. Utbyggingen er beregnet å koste elleve milliarder kroner.

Siste turbin ble montert høsten 2020 og det gjenstår nå et omfattende testprogram, samt opprydding og arronderingsarbeid langs veier og oppstillingsplasser før vindkraftverkene kan settes i ordinær drift i 2021. Det er Statkraft som bygger ut vindparkene på vegne av Fosen Vind.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg