av TrønderEnergi logo. Gjengitt med tillatelse

TrønderEnergi AS, norsk energikonsern med hovedkontor i Trondheim.

Konsernet er organisert i fem forretningsområder; Nett (distribusjon), Energi (kraftproduksjon), Handel (kraftsalg engros), Ny fornybar (Vindkraft med mer) og Marked (kraftsalg til sluttbrukere)

Konsernet eier 19 vannkraftverk og tre vindparker, er deleier i Kraftverkene i Orkla og Driva kraftverk, hvor de også har driftsansvaret. I tillegg til dette har selskapet eierandeler i flere andre energirelaterte selskaper i Trøndelag, blant annet Sarepta Energi og Fosen Vind. Dessuten har TrønderEnergi en eierandel på 49 prosent i Nordmøre Energiverk (NEAS).

Produksjon i egne, og andel av produksjon i felleseide verk, inkludert vindkraft 2100 GWh (2015). Forretningsområdet Nett har 145 000 kunder. Selskapet hadde 415 ansatte og en omsetning på 1523 millioner kroner i 2015.

Selskapet ble etablert i 1950 som Sør-Trøndelag Elektrisitetsverk, het fra 1970 Sør-Trøndelag Kraftselskap og fikk sitt nåværende navn i 1997. Selskapet ble omdannet til konsern og aksjeselskap fra 1. januar 1999. I 2001 fusjonerte TrønderEnergi med Melhus Energi og i 2010 med Trondheim Energi Nett. I 2012 ble Malvik Everk og Tydal Kommunale Energiverk overtatt.

Selskapet eies av 24 kommuner i Sør-Trøndelag, KLP og Nordmøre Energiverk AS.

TrønderEnergis nettsider

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.