av TrønderEnergi logo. Gjengitt med tillatelse

TrønderEnergi AS, norsk energikonsern med hovedkontor i Trondheim.

Konsernet er organisert i fem forretningsområder; Nett (distribusjon), Energi (kraftproduksjon), Handel (kraftsalg engros), Ny fornybar (Vindkraft med mer) og Marked (kraftsalg til sluttbrukere)

Konsernet eier 19 vannkraftverk og tre vindparker, er deleier i Kraftverkene i Orkla og Driva kraftverk, hvor de også har driftsansvaret. I tillegg til dette har selskapet eierandeler i flere andre energirelaterte selskaper i Trøndelag, blant annet Sarepta Energi og Fosen Vind. Dessuten har TrønderEnergi en eierandel på 49 prosent i Nordmøre Energiverk (NEAS).

Produksjon i egne, og andel av produksjon i felleseide verk, inkludert vindkraft 2100 GWh (2015). Forretningsområdet Nett har 145 000 kunder. Selskapet hadde 415 ansatte og en omsetning på 1523 millioner kroner i 2015.

Selskapet ble etablert i 1950 som Sør-Trøndelag Elektrisitetsverk, het fra 1970 Sør-Trøndelag Kraftselskap og fikk sitt nåværende navn i 1997. Selskapet ble omdannet til konsern og aksjeselskap fra 1. januar 1999. I 2001 fusjonerte TrønderEnergi med Melhus Energi og i 2010 med Trondheim Energi Nett. I 2012 ble Malvik Everk og Tydal Kommunale Energiverk overtatt.

Selskapet eies av 24 kommuner i Sør-Trøndelag, KLP og Nordmøre Energiverk AS.

TrønderEnergis nettsider

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.