Epiktet, gresk stoisk filosof, frigitt slave, levde og virket i Roma. Han skrev intet, og er kjent gjennom en håndbok i moral utgitt av hans elev Arrianos. Denne har vært oversatt og gitt ut på norsk ved flere anledninger, senest i 2008 (Samlaget) og 2010 (Vigmostad og Bjørke). Epiktet er særlig kjent som moralfilosof. Ifølge ham er menneskets lykke avhengig av dets vilje, og filosofien kan være et hjelpemiddel, fordi den vise er uavhengig av ytre omskiftelser. Epiktets ideer kan minne om kristne tanker, men det er antagelig ingen påvirkning.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

22. mars 2011 skrev Ove Pettersen

Epiktets håndbok i moral er utgitt på norsk også i 2008 og 2010.

5. oktober 2011 svarte Georg Kjøll

Hei Ove. Takk for kommentar og informasjon om de nye utgivelsene! Jeg har nå redigert artikkelen og gjort ditt innspill til en del av selve artikkelen.

Jeg beklager at det har tatt tid å følge opp dette, men vi i den nye redaksjonen er i ferd med å gjennom ting som har ligget i perioden mens vi har gjort oss kjent med snl.no og dets innhold.

Akkurat nå driver jeg og gjennomgår fagområdene under filosofi og idehistorie, så hvis du fortsetter å følge med på nettsidene vil du forhåpentligvis merke at ting ser litt annerledes ut her om noen måneders tid.

Med vennlig hilsen,

Georg Kjøll
Redaktør

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.