Livsvitenskap er vitenskapelige retninger som studerer strukturen, oppbygningen og funksjonen av levende organismer. Livsvitenskap har ofte et spesielt fokus på biologiske prosesser og fenomener som angår oss mennesker.

Livsvitenskap er et tverrfaglig forskningsfelt der kompetanse innen ulike disipliner dras veksel på bedre å forstå mennesket, samt det økologiske samspillet mellom oss og naturen.

Fagområder

De mest sentrale fagene innen livsvitenskap er biologi og medisin, men også fagområder som kjemi, statistikk, matematikk, informatikk og farmasi spiller en viktig rolle.

Også samfunnsvitenskap og humaniora kan være del av livsvitenskapsbegrepet når disse studerer emner som er relatert til de andre fagene innen livsvitenskap. Et eksempel er studiet av etiske utfordringer som oppstår når samfunnet vurderer å ta i bruk nyvinninger innen livsvitenskap.

Forskning

Noen eksempler på forskning innen livsvitenskap er

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg