Kuhegre, fugleart i hegrefamilien. Hvit med oransjebrunt anstrøk på hode, rygg og bryst. Betydelig mindre enn gråhegre. Sees ofte blant buskap og ville pattedyr, og lever av insekter og andre småkryp som skremmes opp når dyrene beveger seg gjennom markvegetasjonen. Nærmeste tilholdssted er Sør-Frankrike, Spania og Portugal. Den er ellers vidt utbredt i Afrika og det sørlige Asia. Den er innført til Australia og har dessuten relativt nylig etablert seg i Nord- og Sør-Amerika. Påvist to ganger i Norge per 2002, i Finnmark i 1988 og -89.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.