Finanskomiteen er en av Stortingets faste komiteer som behandler saker som hører under Finansdepartementets saksområde.Stortingskomiteene er Stortingets saksforberedende organer og behandler saker Stortinget oversender til dem. Bare kontroll- og konstitusjonskomiteen kan behandle saker på eget initiativ. Behandlingen i komiteene munner ut i innstillinger til Stortinget.

Under komiteen hører saker om:

Finanskomiteen gir foreløpig innstilling om statsbudsjettet og skal i denne innstillingen også uttale seg om de retningslinjer for den økonomiske politikken som regjeringen har trukket opp i meldingen om nasjonalbudsjettet. Komiteen skal videre samle budsjettinnstillingene fra de andre komiteene i to forelegg til Stortinget, og skal, når Stortinget har gjort seg ferdig med behandlingen av bevilgningene for kommende budsjettår, legge frem et samlet budsjettoppgjør.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg