Justiskomiteen
En vesentlig del av de politiske diskusjoner og avklaringer skjer i komiteene. Fra et møte i justiskomiteen under stortingsperioden 2017-2021.

Stortingskomiteer, betegnelse på Stortingets 12 faste komiteer. Disse komiteer tilsvarer i noen grad hvert sitt departement, av og til to departementer. De er Stortingets saksforberedende organer og behandler saker Stortinget oversender til dem. Bare kontroll- og konstitusjonskomiteen kan behandle saker på eget initiativ. Behandlingen i komiteene munner ut i innstillinger til Stortinget.

Komiteenes sammensetning og inndeling ble endret 2005 og består i perioden 2017-2021 av disse komiteene (antall medlemmer i parentes):

For å drøfte viktige utenrikspolitiske, handelspolitiske og sikkerhetspolitiske saker med regjeringen er det også en utvidet utenriks- og forsvarskomité. Stortinget har i tillegg en fullmaktskomité og en valgkomité.

Det kan også opprettes ekstraordinære komiteer. En slik komité er Den særskilte komité for å behandle spesielle saker vedrørende koronakrisen.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg