UEFA Nations League logo av UEFA/UEFA. Begrenset gjenbruk

UEFA Nations League er en fotballturnering for europeiske landslag. Turneringen ble opprettet i 2018 for å erstatte treningskamper, bli en del av EM -kvalifiseringen og gi landslag en ekstra mulighet for å kvalifisere seg til EM i 2020.

De 55 landene som deltar i kvalifiseringen er delt inn i fire divisjoner og seedet i divisjonene A, B, C og D, hvor divisjon A har de best seedete lagene, mens divisjon D har de dårligste. Det er 12 lag i divisjon A, 12 i divisjon B, 15 i divisjon C og 16 i divisjon D. Tanken bak er at alle lag møter motstandere på samme rankingnivå.

I hver divisjon er det fire grupper med tre til fire lag, der lagene møtes innbyrdes i både hjemme- og bortekamper. Laget som vinner gruppen, er kvalifisert til «Nations League Finals», bestående av semifinaler og finaler. Gruppespillet starter i september 2018, og semifinalene og finalen i divisjon A spilles i juni 2019. Semifinalene spilles over to kamper, hjemme og borte, mens finalen avgjøres i én kamp. Vinneren av finalen er sikret EM-deltagelse og blir kåret som vinner av Nations League.

Playoff i divisjonene B, C og D spilles i mars 2020 etter at den ordinære EM-kvalifiseringen er over. Hvis en gruppevinner er kvalifisert via den ordinære EM-kvalifiseringen, går nummer to i gruppen til playoff.

Lagene som vinner finalen i divisjonene B, C og D, kvalifiserer seg automatisk til EM. Fire av 24 lag blir dermed kvalifisert til EM via Nations League.

Lagene som kommer på sisteplass i gruppene A, B og C rykker ned én divisjon, mens gruppevinnerne, rykker opp én divisjon.

LAG
1 Frankrike
2 Nederland
3 Tyskland
LAG
1 Belgia
2 Island
3 Sveits
LAG
1 Italia
2 Polen
3 Portugal
LAG
1 England
2 Kroatia
3 Spania
LAG
1 Slovakia
2 Tsjekkia
3 Ukraina
LAG
1 Russland
2 Sverige
3 Tyrkia
LAG
1 Bosnia-Hercegovina
2 Nord-Irland
3 Østerrike
LAG
1 Danmark
2 Irland
3 Wales
LAG
1 Albania
2 Israel
3 Skottland
LAG
1 Estland
2 Finland
3 Hellas
4 Ungarn
LAG
1 Bulgaria
2 Kypros
3 Norge
4 Slovenia
LAG
1 Litauen
2 Montenegro
3 Romania
4 Serbia
LAG
1 Andorra
2 Georgia
3 Kasakhstan
4 Latvia
LAG
1 Hviterussland
2 Luxembourg
3 Moldova
4 San Marino
LAG
1 Aserbajdsjan
2 Færøyene
3 Kosovo
4 Malta
LAG
1 Armenia
2 Gibraltar
3 Liechtenstein
4 Makedonia

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.