Tora Augestad

Faktaboks

Tora Augestad
Tora Karen Elisabeth Augestad
Født
10. desember 1979, Bergen
Tora Augestad har markert seg som en sanger innen flere musikkstiler og sjangre.
Tora Augestad
Av /Berlinkontoret.
Tora Augestad er også aktiv som skuespiller i samarbeid med regissøren Christoph Marthaler.
Tora Augestad
Av /Berlinkontoret.

Artikkelstart

Tora Augestad er en norsk sanger (mezzosopran) og skuespiller med hovedvirke i Tyskland, Sveits og Norge. Hun har markert seg som en svært fleksibel sanger som beveger seg mellom samtidsmusikk, musikkteater, kabaret, pop og tidligmusikk. Hun er kjent for sine originale musikalske og dramatiske konsepter.

Utdannelse

Tora Augestad har studert klassisk- og jazzsang ved Norges musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hun har en master i kabaretsang fra Norske musikkhøgskole og har senere videreutviklet stemmen med sangpedagogene Badiene Magaziner i New York og Anooshah Golesorkhi i Berlin.

Karriere

Med en familiebakgrunn fra både teater og musikk står musikkteater sentralt i hennes virksomhet. Hun er spesielt ettertraktet som utøver innen samtidsmusikk, både scenisk og i konsertsammenheng. Hun gjorde seg i mange år gjeldende som solist med ensemblet Klangforum Wien og dets leder, komponisten Beat Furrer. Siden 2010 har hun hatt et nært samarbeid med den sveitsiske regissøren Christoph Marthaler, noe som har brakt henne på turneer over store deler av Europa.

Augestad har bestilt verker av en rekke norske og utenlandske komponister og fremført dem med blant andre de filharmoniske orkestrene Oslo og Bergen samt kjente ensembler som Ensemble Modern og Oslo Sinfonietta. En rekke større verk er skrevet med henne i hovedrollen: operaene Adam & Eve – A Divine Comedy (2015) av Cecilie Ore, Wüstenbuch av Beat Furrer (2010) og Dagny – En operacabarét (2017) av Henning Sommerro, i tillegg til Loven av Henrik Hellstenius med tekst av Øyvind Rimbereid. I 2015 ble hun nominert til Nordisk råds musikkpris for sitt samlede virke.

Hennes plateinnspillinger spenner vidt, fra en portrett-CD med verker av Kurt Weill, Marcus Paus og Charles Ives med Oslo Filharmoniske Orkester til innspillinger av tidligmusikk og kabaret med bandet Music for a While, bestående av blant andre trekkspilleren Stian Carstensen og jazztrompetist Mathias Eick. Siden 2007 har hun vært bosatt i Berlin.

Utmerkelser

Diskografi

 • Portraying Passion, med Oslo Filharmoniske Orkester (2018)
 • Rumi Songs, musikk av Trygve Seim (2016)
 • Canticles of Winter, med Music for a While (2015)
 • mOOn Over tOwns, med Ttrio Boa (2013)
 • Graces that Refrain, med Music for a While (2012)
 • To Whom we Sing, med Nova Kammerkor (2011)
 • Karuzela – Retelling Polish Poetry (2011)
 • Over the Piano – American Cabaret Songs, med Waagard Duo (2009)
 • Weill Variations, med Music for a While (2007)
 • The Source of Christmas Live (2006)
 • Pitsj, med Pitsj (2006)

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg