Stian Carstensen er en norsk musiker, multiinstrumentalist (trekkspill, gitar, banjo, fløyter med mer), komponist og underholder. Han begynte å spille trekkspill som niåring, var senere innom gitar, og studerte årene 1991 til 1993 ved jazzlinjen ved Musikkonservatoriet i Trondheim med gitar som hovedinstrument.

Under studietiden var han med på å danne gruppen Farmers Market. Opprinnelig startet Farmers Market som et frilynt jazzensemble, men de begynte etter hvert å inkorporere elementer fra pop, rock og ikke minst bulgarsk folkemusikk, som Carstensen hadde blitt fascinert av først via å ha kommet over notene til en bulgarsk folketone, og deretter fordypet seg i blant annet med reiser til Bulgaria. Bandet har utgitt albumene Speed/Balkan/Boogie (1995), Musikk fra Hybridene (1997), Farmers Market (2000), Surfin' USSR (2008) og Slav to the Rhythm (2012).

Carstensen er kjent for sin virtuositet og sin tidvis humoristiske og åpne tilnærming til musikk, noe som også har gjort ham til en ettertraktet underholder. Han har reist rundt omkring i verden for å gjøre seg bedre kjent med ulike stilarter som balkanmusikk og bluegrass. Han har ellers gjort seg gjeldende i en rekke ulike sammenhenger, blant annet i trio sammen med Arild Andersen og Frode Alnæs, og han har spilt med folk som Jimmy Rosenberg, Øystein Sunde, Nora Brockstedt, Eldbjørg Raknes, Mathias Eick og Kirsten Bråten Berg

Sammen med Farmers Market mottok Carstensen Spellemannprisen i Åpen klasse i 2008 og 2012.

  • Sommerbrisen med Alnæs og Andersen (1998)
  • Julegløggen med Alnæs og Andersen (2003)
  • The Little Radio med Iain Ballamy (2004)
  • Backwards Into The Backwoods (2004)
  • Rose Room med Jimmy Rosenberg (2005)
  • Høstløv med Alnæs og Andersen (2006)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.