The Urban Legend

Andre bok med The Urban Legend ble utgitt våren 2017.

Artikkelstart

The Urban Legend er en norsk tegneserie skapt av Josef Yohannes, og tegnet av engelske NewTasty Studios, som består av Steve Baker og David Evans.

Hovedpersonen

Serien handler om læreren Malcolm T. Madiba, som bekjemper kriminalitet og korrupsjon i storbyen Capital City utkledd som vigilanten The Urban Legend. Han har ikke overnaturlige krefter, men er en hardtslående og topptrent maskert helt i tradisjonen etter Batman, The Spirit og Fantomet.

Madibas navn er en krysning av den amerikanske borgerrettighetsforkjemperen Malcolm X og det afrikanske navnet til frihetskjemper, og senere president i Sør-Afrika, Nelson Mandela, mens drakten er lånt fra kung-fu-eksperten og skuespilleren Bruce Lee.

Yohannes har gjort det mulig å gjøre om på superheltens nasjonalitet. I den norske versjonen er Madiba afrikansk-amerikaner, mens han i oversettelsen til tigrinja er eritreer.

Utbredelse

Siden 2012 er serien utgitt i 19 hefter, og samlet i bøkene The Urban Legend sesong 1: En ekte superhelt blir til (2014) og The Urban Legend sesong 2: Ingen vei tilbake! (2017). Tredje del kom rett i bokform, som The Urban Legend sesong 3: Jeg er The Urban Legend (2020).

Siden er det gitt ut to digitale spesialutgaver av heftet, ett om klima og ett om det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen.

Yohannes har også sørget for at deler av serien er tilgjengelig på totalt ti språk, inkludert norsk, engelsk, fransk, spansk, zulu, xhosa, portugisisk, katalansk og japansk, og utdrag er brukt i skoleundervisning i Norge, Brasil, Sør-Afrika og Kenya.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg