The Urban Legend, norsk tegneserie skapt av Josef Yohannes, og tegnet av engelskmannen tegneren Stevie «NewTasty» Baker. Siden 2012 utgitt i 17 hefter, og samlet i bøkene The Urban Legend sesong 1: En ekte superhelt blir til (2014) og The Urban Legend sesong 2: Ingen vei tilbake! (2017).

Serien handler om læreren Malcolm T. Madiba, som bekjemper kriminalitet og korrupsjon i storbyen Capital City utkledd som vigilanten The Urban Legend. Han har ikke overnaturlige krefter, men er en hardtslående og topptrent maskert helt i tradisjonen etter Batman, The Spirit og Fantomet. Madibas navn er en krysning av den amerikanske borgerrettighetsforkjemperen Malcolm X og det afrikanske navnet til frihetskjemper, og senere president i Sør-Afrika, Nelson Mandela, mens drakten er lånt fra kung-fu-eksperten og skuespilleren Bruce Lee.

Yohannes har gjort det mulig å gjøre om på superheltens nasjonalitet. I den norske versjonen er Madiba afrikansk-amerikaner, mens han i oversettelsen til tigrinja er eritreer. Yohannes har også sørget for at deler av serien er tilgjengelig på totalt ti språk, dvs. også engelsk, fransk, spansk, zulu, xhosa, portugisisk, katalansk og japansk, og utdrag er brukt som skolepensum i Norge, Brasil, Sør-Afrika og Kenya.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.