Frode Alnæs

Faktaboks

Frode Alnæs
født:
3. mars 1959, Kristiansund

Norsk gitarist og komponist, blant annet kjent fra bandet Dance With a Stranger.

Alnæs er utdannet ved jazzlinjen på Trøndelag musikkonservatorium. Han har spilt i en rekke ulike sammenhenger, blant annet med Jon Balke og jazzgruppa Masqualero. Fra 1988 hadde han stor suksess med rockebandet Dance With a Stranger. Senere har han blant annet samarbeidet med Lynni Treekrem, og har også vært aktiv innen revy.

I 1987 skrev Frode Alnæs musikk til rockeoperaen Klæppfesk. Hans første soloalbum, Frode, nådde 35. plass i 1996 og ga ham en Norsktoppen-slager med Siste dans. Det ble også 3. plass på Snart er det julenatt (2002; i duett med Marianne Juvik Sæbø). I 2005 gikk hans duett med Tone Søyset Døving, Det boble som rødbrus i magen, til topps.

Alnæs har dessuten laget tre album sammen med Arild Andersen og Stian Carstensen: Sommerbrisen (1998), Julegløggen (2003) og Høstløv (2006). Sammen med bergensbandet De Musikalske Dvergene laget han i 2004 albumet Veldig respektable menn - sanger av Ray Davies og The Kinks i norske versjoner. I 2013 kom soloalbumet Envy The Man, og i 2016 hans første instrumentalplate i eget navn, Kanestrøm.

Les mer i Store norske leksikon

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg