Farmers Market

Farmers Market er et norsk-bulgarsk eksperimentelt jazzensemble bestående av Stian Carstensen (ulike instrumenter, blant annet trekkspill, banjo og vokal), Finn Guttormsen (elektrisk- og kontrabass), Nils-Olav Johansen (gitar og vokal) og Jarle Vespestad (trommer). Håvard Lund spilte saksofon i bandet fra 1991 til 1995, etterfulgt av Trifon Trifonov.

Bandet ble dannet i 1991, og spilte opprinnelig frijazz, men etter at grunnlegger Carstensen fattet interesse for bulgarsk folkemusikk gikk bandet mot et mer mangefasettert utrykk som også inkluderer Balkanmusikk, pop, rock og bluegrass. Farmers Market har gitt ut en rekke album, blant annet på den tyske etiketten Winter & Winter samt det amerikanske plateselskapet Ipecac (drevet av blant andre Mike Patton). De mottok Spellemannprisen i Åpen klasse i 2008 og 2012.

Utvalgt diskografi

  • Speed / Balkan / Boogie (1995)
  • Musikk fra Hybridene (1997)
  • Farmers Market (2000)
  • Surfin' USSR (2008)
  • Slav to the Rhtyhm (2012)

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg