Skole og utdanning på Filippinene

Grunnloven av 1987 på Filippinene understreker at alle innbyggere i landet skal ha lik rett til utdanning. Skolen er obligatorisk og gratis i 6 år. I 2000 gikk 93 % av barna i aldersgruppen 7–12 år i skolen, hvorav 7 % av disse gikk i private skoler.

Den videregående skolen er gratis, men ikke obligatorisk. I 2000 fortsatte 53 % av aldersgruppen i den videregående skolen. 30 % av elevgruppen gikk i private videregående skoler. Høyere utdanningsinstitusjoner er i stor utstrekning private.

Det finnes ca. 90 ulike språk i landet. Filipino er nasjonalspråket, engelsk brukes som undervisningsspråk ved siden av nasjonalspråket og som språk i offentlig forvaltning.

De geografiske forholdene med over 7000 øyer gjør oppfølging av utdanningssystemet vanskelig og kostbart. Bedret økonomi i de senere år har medført større bevilgninger til utdanning. En rask befolkningsøkning og stadig stigende årskull har imidlertid gjort det vanskelig å forbedre utdanningssystemet.

Analfabetisme anslås til ca. 5 %.

Eksterne lenker

Kommentarer (1)

skrev Magne Mogård

Etter å ha lest denne artikkelen, så tenker jeg at innholdet er modent for oppdatering, se: https://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_the_Philippines#K-12

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg