Oase er en norsk kristen bevegelse som ble startet i 1977. Bevegelsens formål er å formidle åndelig fornyelse, utrustning og misjon i Den norske kirke.

Bevegelsen er en luthersk variant av en verdensomspennende kristen vekkelse, gjerne kalt den «karismatiske fornyelse», som blusset opp i California i 1960. Den norske bevegelsen vokste frem av de såkalte Hellig ånd-seminarene som startet i 1977, der mange ledere innen norsk kirke- og kristenliv deltok. Karismer (tungetale, profetisk tale og helbredelse), som tidligere mest var forbundet med pinsevekkelsen, kom med dette sterkere inn i Den norske kirke. Det legges også stor vekt på opplæring i gjensidig omsorg og sjelesorg, og ikke minst på den kollektive lovsang.

Oase arrangerer årlige sommerstevner. Det første ble arrangert i Kristiansand i 1980. De siste åra har stevnet vært holdt i Fredrikstad. Ellers har disse sommerstevnene vært arrangert i Oslo, Stavanger, Tønsberg, Skien, Porsgrunn, Bergen og Trondheim. Det har også vært arrangert sommerstevner i Nord-Norge. På det meste har det kommet 4000-5000 på disse stevnene. Oase driver arbeid året rundt i lokale menigheter. Det er også Oase-bevegelser i de andre nordiske land.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg