Moya, kommune i Spania, Kanariøyene, Gran Canaria. Den har 7869 innbyggere (2014) og et landareal på 31,9 km². Moya er beliggende nord på øya, ca. 20 km vest for Las Palmas. Den grenser til Firgas i nordøst, Valleseco i sørøst, Artenara i sør, Gáldar i sørvest og Santa María de Guía i vest.

Den lange og smale kommunen strekker seg fra havet og opp til 1774 meters høyde. Innenfor kommunens grenser finnes alle former for geologi og landskapstyper som er kjent på øya. De lavereliggende områdene er grønne og frodige takket være tilstrekkelig tilgang på vann, og dermed ypperlig for jordbruk; bananer, poteter, gulrøtter, salat og andre grønnsaker.

Sentrum i kommunen er en malerisk liten landsby med den store kirken Nuestra Senora de la Candelaria. Ved kirken ligger huset hvor den kjente dikteren Tomás Morales ble født. Det er i dag museum med et innholdsrikt bibliotek og en malerisamling. Arkeologiske funn fra erobringstiden i La Montañeta og Doramas-hulen. Området omkring landsbyen omfatter Los Tilos naturreservat, som er en del av Doramas naturpark. Her finnes blant annet en av øyas siste laurbærskoger.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.