Man, by i den vestre delen av Elfenbenskysten. Byen ligger i nærheten av grensen til Guinea og Liberia i vest, cirka 120 km fra grensefjellet Mont Nimba.

Man ligger ved foten av Toura-fjellene som strekker seg mot nordøst mot nasjonalparken Parc National du Mont Sangbé. Mot vest ligger Dans-fjellene.

Med beliggenhet nær fjellene har Man relativt mye nedbør, spesielt under regntiden med en topp i august da det kan falle opp mot 300 mm nedbør.

Befolkningen er på 188 704 innbyggere (2014). Området i og rundt Man er befolket av folkegrupper som dan (yakubu), malinke, wobe og gere, samt av folk fra nabolandene i vest og nord.

Man med omland er i første rekke et jordbruksområde, men byen er også en viktig handelsby for Montagnes-regionen og for grensehandel med nabolandene. Byen er et viktig senter for plantasjedrift i omegnen, der det bl.a. dyrkes kakao, kaffe, kassava (maniok), melbanan (plantain), ris og soyabønner. Man er et spesielt viktig senter for kaffeplantasjer.

Man har veiforbindelse nordover mot Mali via Odienne, sørover mot havnebyen San-Pédro, vestover mot Liberia og Guinea og østover mot hovedstaden Yamoussoukro. Cirka 17 km sør for byen ligger flyplassen Aéroport de Man, offisielt nyåpnet 3. september 2015 etter ombygging og modernisering.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.