Magnus Broo er en svensk improvisasjons-, jazzmusiker og trompetist, kjent for sitt arbeid i den anerkjente, svensk-norske jazzkvintetten Atmoic.

Broo spilte i lokale storband før han flyttet til Texas, USA, for å studere musikk ved North Texas State University i perioden 1984 til 1990. Han flyttet senere tilbake til Sverige, og spilte med både jazzmusikere som Stefan Karlsson og Lina Nyberg, samt med flere pop- og rockeartister, blant disse Sophie Zelmani.

På midten av 90-tallet traff han og spilte med saksofonisten Fredrik Ljungkvist. Etter at Broo debuterte som bandleder for Magnus Broo Quartet med utgivelsen Sudden Joy i 1999, var han samme år med på å danne Atomic sammen med Ljunkvist og de norske jazzmusikerne Ingerbrigt Håker Flaten, Paal Nilssen-Love og Håvard Wiik. Broo har siden medvirket på alle Atmoics utgivelser.

Magnus Broo spiller musikk i forlengelsen av 60-tallets frijazz, post-bop og avantgardejazz, samt med innslag av nyere stilarter og retninger. Utover egne ensembler samt Atomic har han spilt med en rekke musikere både i Sverige, Norge samt i utlandet, ofte med den amerikanske saksofonisten Ken Vandermark, samt med folk som Adam Lane, Herbie Hancock, Steve Swell, Marilyn Crispell, Martin Küchen og Mats Gustafsson. Han har også spilt på utgivelser med Bo Kaspers Orkester og Peter Jöback.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.