Fredrik Ljungkvist

Faktaboks

Fredrik Ljungkvist
Født
1969

Artikkelstart

Fredrik Ljungkvist er en svensk jazzmusiker, saksofonist, klarinettist og komponist, og en fremtredende skikkelse i moderne svensk og europeisk jazz. Siden 1993 har han ledet egne grupper og gjort seg gjeldende i en rekke ulike sammenhenger, blant annet med Yun Kan 5 og ikke minst i den svensk-norske gruppen Atomic sammen med Ingebrigt Håker Flaten, Paal Nilssen-Love (senere byttet ut med Hans Hulbækmo), Håvard Wiik og Magnus Broo.

Ljungkvist har også spilt med blant andre Per 'Texas' Johnason, Sophie Zelmani, Thomas Strønen, Wadada Leo smith og i Fire! Orchestra.

Utvalgt diskografi:

med atomic:

  • Feet Music (2001)
  • Boom Boom (2003)
  • The Bikini Tapes (2005)
  • Happy New Ears! (2006)
  • Retrograde (2008)
  • Here Comes Everybody (2011)
  • There's A Hole In The Mountain (2013)
  • Lucidity (2015)

med yun kan 5:

  • Yun Kan 12345 (2004)
  • Badaling(2007)

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg