Hanna Paulsberg er en norsk jazzsaksofonist (hovedsakelig tenorsaksofon), komponist og bandleder basert i Oslo. Hun jobber ofte i balansegangen mellom tradisjonelle grep og friere utfoldelser, gjerne med et solid melodisk fokus. Hun er kanskje mest kjent som leder for jazzkvartetten Hanna Paulsberg Concept.

Paulsberg er utdannet ved jazzlinjen ved NTNU i Trondheim, hvor hun studerte under John Pål Inderberg og Eirik Hegdal. Hanna Paulsberg Concept, som foruten henne selv består av pianisten Oscar Grönberg, kontrabassiten Trygve Waldemar Fiske og trommeslageren Hans Hulbækmo, ble dannet under studietiden som hennes eksamensprosjekt, men har siden forblitt et vedvarende band. Kvartetten har gitt ut flere album, hvorav Daughter Of the Sun, innspilt i samarbeid med trompetisten Magnus Broo, kom i 2018 til nasjonal og internasjonal anerkjennelse.

Paulsberg har samarbeidet med en rekke både norske og svenske jazz- og visemusikere, og vært aktiv i Trondheim Jazzorkester samt med kvartetten Jeff Smax og i trioen Gurls sammen med Ellen Andrea Wang og Rohey Taalah.

  • Waltz For Lilli med Hanna Paulsberg Concept (2012)
  • Song For Josia med Hanna Paulsberg Concept (2014)
  • Eastern Smiles med Hanna Paulsberg Concept (2016)
  • Run Boy, Run med Gurls (2018)
  • Daughter Of the Sun med Hanna Paulsberg Concept & Magnus Broo (2018)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.