Lina Nyberg

Faktaboks

Lina Nyberg
Født
27. februar 1970, Stockholm, Sverige

Lina Nyberg er en svensk jazzsanger og komponist. Hun har ledet Lina Nyberg Quintet siden 1990. Hun er gift med den svenske jazzmusikeren, klarinettisten og saksofonisten Fredrik Ljungkvist.

Nyberg ble uteksaminert i fra studier ved Kunglige Musikkhögskolan i Stockholm med en Master i 1993. Hun gav ut sitt debutalbum samme år. Utgivelsen var en duoinnspilling sammen med den pianisten Esbjörn Svensson, som også hadde vært en del av hennes kvintett. I 1995 mottok Nyberg en svensk Grammy for albumet When the Smiles Shine Through innspilt med hennes kvintett. Hun fikk Sverige Radios Jazzkatten-pris som årets musiker i 2011, og i 2014 ble hun tildelt Lars Gullin-prisen.

Nyberg har samarbeidet med en rekke musikere i fra hele verden, deriblant Palle Danielsson, Marylin Crispell og Yasuhito Mori.

Utvalgt diskografi:

  • Close med Esbjörn Svensson (1993)
  • When the Smiles Shine Through med Lina Nyberg Quintet (1994)
  • So Many Stars (1996)
  • Temper med Jacob Karlzon (1997)
  • Open (1998)
  • Brasilien (2001)
  • Time (2003)
  • A Song Book (2004)
  • Saragasso (2004)
  • Tellus (2006)
  • The Show (2009)
  • Palaver (2011)
  • The Sirenades (2014)
  • Aerials (2016)

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg