Kristin Jarmund

Faktaboks

Kristin Jarmund
født:
26. september 1954, Oslo

Fokus Bank, Stortingsgata 6, Oslo.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Kristin Jarmund er født i Oslo i 1954 og utdannet ved NTNU (NTH) i Trondheim og ved Architectural Association i London. Hun er både sivilarkitekt MNAL og interiørarkitekt MNIL.

Kristin Jarmund er leder for arkitektfirmaet Kristin Jarmund Arkitekter AS. Firmaets bygninger er preget av en stram og kresen formsans. Stilmessig er de knyttet an til funksjonalismen, men må sees som en nytolkning og videreutvikling av dette formspråket. Det er tilstrebet løsninger med enkelhet både i form og funksjon, og det er lagt stor vekt på den menneskelige dimensjon i hennes bygninger.

Markante bygg er Fyrstikkterrassen, et forretningsbygg på Grønvold i Oslo (1991), Stensby barnehage ved Stensby sykehus ved Minnesund (1994), Justervesenets laboratoriebygg på Kjeller (1997, Houens fonds diplom 2000), Benterud skole i Lørenskog (1998), Gulskogen skole i Drammen (1998), restaurantinnredning for Bar og Restaurant på Majorstuen i Oslo (1998), innredning av Nasjonalgalleriets kafé (2002), Nydalen T-banestasjon (2003), Fokus Banks hovedkontor i Stortingsgaten 6 (2005), Det odontologiske Fakultet i Bergen (2012) og den norske ambassadebygningen i Katmandu, Nepal (2012).

Kristin Jarmund arkitekter AS har vunnet et 30-talls arkitekt-konkurranser og mottatt Houens Fonds Diplom (Norges høyeste arkitektur-utmerkelse) for Justervesenet, Statens Byggeskikkspris for Gjerdrum Ungdomsskole, Norsk Lyspris for kafeen i Nasjonalgalleriet, og Designers Saturday's pris for beste norske interiør for Råholt Ungdomsskole.

Kristin Jarmund representerte Norge på Arkitekturbiennalen i Venezia i 1996.

Utstillingen Kristin Jarmund Architects «Selected Works» har turnert verden rundt i regi av Nasjonalmuseet for Kunst, Design og Arkitektur og Det Norske Utenriksdepartement.

I 2014 mottok Kristin Jarmund Anders Jahres Kulturpris.

I 2011 ble Kristin Jarmund æresmedlem av det Amerikanske Arkitektforbund, Hon FAIA.

Arbeidene hennes er bredt publisert nasjonalt og internasjonalt. En biografi over hennes arbeider ble i 2008 utgitt på Pax Forlag.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg