Faktaboks

KFUK-KFUM Global

Ungdomsmisjonen

Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Fredrik Glad-Gjernes
Styreleder
Eirin Bekk

KFUK-KFUM Global er en del av speiderorganisasjonen Norges KFUK og KFUMs internasjonale arbeid, og samarbeider med den internasjonale kristne speiderbevegelsen. Organisasjonen arbeider idag økumenisk og inkluderer kristne fra ulike trossamfunn. Tidligere var norsk KFUM og KFUK knyttet opp mot Den norske kirkes trosplattform.

Ungdomsmisjonen

Den nåværende organisasjonen ble dannet i 2005 med navnet KFUK–KFUM Global. Det var en fusjon mellom Ungdomsmisjonen som ble dannet i 1908, og organisasjonen Delta Internasjonalt som ble startet under navnet Ungdomsmisjonen i 1947.

Misjon

Organisasjonen har hatt misjonærer i Brasil, Japan og er også aktiv på Madagaskar. Organisasjonen har en målsetting om å arbeide for å fremme menneskerettigheter, mot korrupsjon og for klima, miljø og bærekraft. Organisasjonen arbeider for disse målene ved å formidle sitt verdifundament og ved å ta standpunkt i konkrete saker samt støtte personer eller miljøer som opplever undertrykkelse, eller manglende inkludering.

I strategiplanen for 2016–2020 understreker organisasjonens globale perspektiv, viktigheten av diasporadeltakelse, sikre rettferdighet og like rettigheter. Folkegrupper eller individer som er fordrevet fra de områdene de kommer fra er prioritert.

Selv om målsettingen lett kan føre til konflikter med myndigheter og økonomiske interesser kan ikke organisasjonen oppfattes som en kamporganisasjon. I praksis blir vektleggingen på humanitært arbeid og inkludering i arbeid som organisasjonen selv driver.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Areklett, Ingmar (2008). Ungdomsmisjonen – en biografi. Torvastad: Karten forl. KFUK-KFUM Global
  • Areklett, Ingmar (1989). Det kristelige ungdomsarbeid i Rogaland. 1868-1915. Hovedfagsoppgave i historie. Bergen: Universitet i Bergen
  • KFUK- KFUM Global (2016). Strategiplan 2016 – 2020. https://kfuk-kfum-global.no/om-oss/strategi-og-prinsipper/strategiplan (Lest 2019, 27/2).
  • Torvastad, Malin (2015). Protecting people in protected places Gender, perceptions of protection, and the Scandinavian women of YWCA. Scandinavian Journal of History, 11. May 2015, side 1 – 23.
  • VID Mission Archives (2007, 28/8). Ungdomsmisjonen hundre år. http://www.mhs.no/arkiv/article?91(Lest 2019, 27/2).

Faktaboks

KFUK-KFUM Global
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
88.995 Sosiale velferdsorganisasjoner

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg