Restaurant K2 i Stavanger
Ekteparet Elisabeth Kress og Ola Solfridson Klepp utenfor restauranten K2
Av .

K2 er en familiedrevet restaurant i bydelen Storhaug i Stavanger. Den fikk en stjerne i Michelinguiden i 2023 og en Grønn Kløver samme år.

Retauranten åpnet i 2020 og eies av restaurantsjef Elisabeth Kress og kjøkkensjef Ola Solfridson Klepp. K2 baserer seg på lokale råvarer som driver bærekraftig og etisk forsvarlig.

Kortreist og bærekraftig

Syltede råvarer
Råvarer blir konservert slik at de kan brukes hele året.
Av .

Menyen er basert på fisk og skalldyr, grønnsaker, bær, frukt, sopp og kjøtt fra lokale produsenter. I tillegg tilbys en vegetarisk og en vegansk meny.

Råvarene omfatter bifangst og skalldyr fra havet og råvarer fra egen hage, og spesielt forsøker restauranten å utnytte råvarer som vanligvis klassifiseres som avfall eller som uegnede til menneskeføde.

Drikkelisten inneholder egenproduserte safter og alkoholfrie drinker, lokalt øl og hovedsakelig europeisk vin.

Gode arbeidsforhold

K2 legger vekt på en flat struktur og spesielt gode arbeidsbetingelser, som arbeidsuke på fire dager og sju ukers ferie. Som lærlingbedrift legger restauranten vekt på å lære opp nyutdannede i restaurantens driftsmåte og tenkesett.

Idealer og praksis

En typisk rett på K2
Av .

Restauranten åpnet under koronapandemien og klarte seg økonomisk, også uten alkoholsalg. Den alkoholfrie drikkemenyen er fortsatt et valg, og den består av drinker basert på lokale råvarer. I løpet av de tre første driftsårene har restauranten redusert matavfall, generelt avfall og klimaavtrykk.

Utmerkelser

K2 ble invitert til lanseringen av Michelins Nordic Countries i 2023 og ble da tildelt både en Grønn Kløver og en stjerne i Michelinguiden.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg