Folketallet i El Salvador er beregnet til 6 340 000 (Verdensbanken 2013) og årlig befolkningstilvekst til 1 %. Forventet levealder ved fødsel er 77 år for kvinner og 68 år for menn. Spedbarnsdødeligheten er beregnet til 14 per 1000 levendefødte i 2013, ned fra 25,9 i 2003. El Salvador har en «ung» befolkning der 30 % er under 15 år. Under borgerkrigen i 1980-årene, hvor anslagsvis 77 000 mennesker ble drept, flyktet en stor del av befolkningen til Honduras, Mexico, USA og Nicaragua.

Da spanierne kom til landet i 1524, var landet bebodd av fem indianske folkegrupper, hvorav pipilfolket var dominerende. I dag er mange av pipilindianerne absorbert i den nasjonale spansktalende befolkningen, men fortsatt lever det ca. 2000 pipil i området (inklusiv Honduras og Nicaragua) og noen hundre pancho, som er etterkommere av pipil. Lenca-indianere lever i den nordøstlige delen av landet. Det finnes ca. 50 000 cacaopera-, chortí- og pocománfolk i El Salvador og Guatemala, etter at ca. en fjerdedel av disse folkene emigrerte til USA i 1980-årene. Den indianske befolkningen blir anslått til ca. 6 % av totalbefolkningen, mens det store flertallet er mestiser, hvorav svært mange bærer preg av sin indianske arv. Det tette befolkningsmønsteret i El Salvador betyr blant annet at indianerne har vanskeligheter med å gjøre krav på egne territorier.

El Salvador er det tettest befolkede landet i Mellom-Amerika, med en gjennomsnittlig folketetthet på 313,1 personer per km2. Bosetningen er forholdsvis jevnt fordelt med en viss overvekt i de fruktbare bassengene som ligger mellom fjellene der også de største byene ligger. Det har foregått en omfattende flytting inn til byene. Største byer er hovedstaden San Salvador, Soyapango, Mejicanos, Santa Ana og San Miguel.

Om lag 75 % av befolkningen tilhører den katolske kirken, mens i overkant av 20 % er protestantiske. Pinsevennene utgjør den største delen av protestantene. Det finnes også tilhengere av Jehovas vitner og mormonkirken.

Spansk er det offisielle språket, men flere indianske språk brukes, blant annet nahua og maya.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.