Folketallet er beregnet til 523 050 (2004) og befolkningsveksten til 2,7 % i perioden 1991–2001. Gjennomsnittlig levealder er beregnet til 53 år for menn og 57,4 år for kvinner. Spedbarnsdødeligheten er svært høy (89 per 1000). Over 40 % av befolkningen er under 15 år.

Flertallet av befolkningen på fastlandet tilhører folkegruppen fang. Bioko har en mindre ensartet befolkning. Vel halvparten er bubi, etterkommere av bantutalende immigranter fra fastlandet, mens resten består av fang og de såkalte fernandinos, som nedstammer fra engelsktalende kreoler. Ved kysten finnes mindre grupper kombe, balengue og bujeba.

Spesielt i 1970-årene var det mange som emigrerte, en stor del som flyktninger, til nabolandene Kamerun og Gabon og til Spania. Til midten av 1970-årene fantes det et betydelig nigeriansk innslag i befolkningen (ca. 40 000) som arbeidet på Biokos kakaoplantasjer, men disse ble utvist og sendt tilbake til hjemlandet. Av de ca. 7000 spanierne som oppholdt seg i landet under kolonitiden, er det bare noen hundre som er blitt boende.

Av landets samlede befolkning bor nær 80 % på fastlandet og 20 % på Bioko. Pagalu har ca. 2800 innb., og de andre småøyene (Corisco, Great Elobey, Little Elobey) til sammen ca. 1000 innb. Største byer er hovedstaden Malabo på Bioko og Bata på fastlandet.

Ca. 93 % av befolkningen er kristne, av dem er de fleste katolikker, men det finnes noen protestanter. Ca. 5 % tilhører lokale religioner, mens en meget liten minoritet er muslimer.

Spansk og fransk er offisielle språk. Bantuspråket fang er mest utbredt som talespråk. Dessuten snakkes pidgin-engelsk, særlig på Bioko, og på Pagalu tales et portugisisk blandingsspråk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.