Betty Williams, norsk-irsk fredsforkjemper, født 1943 i Belfast. Fikk Nobels fredspris i 1977 sammen med Mairead Corrigan og Ciaran McKeown for sitt arbeid i Fredsfolkets Samfunn («The Community of  Peace People»), en grasrotorganisasjon som jobbet for å få slutt på voldshandlingene i konflikten mellom protestanter og katolikker i Nord-Irland.

Fredsfolkets Samfunn ble startet etter at Williams og Corrigan var vitne til at tre barn ble drept under en skyteepisode i Belfast. I 1976 fikk organisasjonen «Folkets Fredspris». Året etter ble de to kvinnene tildelt Nobels fredspris for 1976.

Williams er medlem av og sitter i styret i en rekke internasjonale humanitære organisasjoner.  I 2006 var hun en av seks kvinnelige fredsprisvinnere som grunnla organisasjonen Nobel Women's Initiative som jobber for fred. I tillegg er hun leder ved Institute for Asian Democracy i Washington D.C., og gjesteforsker ved Nova Southeastern University.

I dag leder Betty Willams Global Children’s foundation og er president i World Centers of Compassion for Children International.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.