Betty Williams, norsk-irsk fredsforkjemper, født 1943 i Belfast. Fikk Nobels fredspris i 1977 sammen med Mairead Corrigan og Ciaran McKeown for sitt arbeid i Fredsfolkets Samfunn («The Community of  Peace People»), en grasrotorganisasjon som jobbet for å få slutt på voldshandlingene i konflikten mellom protestanter og katolikker i Nord-Irland.

Fredsfolkets Samfunn ble startet etter at Williams og Corrigan var vitne til at tre barn ble drept under en skyteepisode i Belfast. I 1976 fikk organisasjonen «Folkets Fredspris». Året etter ble de to kvinnene tildelt Nobels fredspris for 1976.

Williams er medlem av og sitter i styret i en rekke internasjonale humanitære organisasjoner.  I 2006 var hun en av seks kvinnelige fredsprisvinnere som grunnla organisasjonen Nobel Women's Initiative som jobber for fred. I tillegg er hun leder ved Institute for Asian Democracy i Washington D.C., og gjesteforsker ved Nova Southeastern University.

I dag leder Betty Willams Global Children’s foundation og er president i World Centers of Compassion for Children International.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.