Vin i Frankrike
Vin er gjæret saft av druer. Fruktvin derimot lages av andre bær. Det finnes et utall forskjellige viner, med individuelle særegenheter og karakter, oppnådd fra forskjellige druetyper som har vokst under ulike klimatiske forhold og i forskjellig jordsmonn. Selve produksjonen, vinifikasjonen, kan variere fra vin til vin. De aller fleste vindruene hører til arten Vitis vinifera, sikkert en av de eldste kulturplanter.
Hele artikkelen
B
C
- Cadillac – vindistrikt
- Chablis
- Chambertin
- Chambolle-Musigny
- Chassagne-Montrachet
- Chenas
- Chevaliers du Tastevin
- Chiroubles
- Château Cheval Blanc
- Château Grillet
- Château Haut Brion
- Château Lafite Rothschild
- Château Latour
- Château Margaux
- Château Mouton-Rothschild
- Château Petrus
- Château d'Yquem
- Châteauneuf-du-Pape
- Clos de Vougeot
- Corbières
- Cornas
- Coteaux du Layon
- Crozes-Hermitage
- Cérons
- Côte Chalonnaise
- Côte Rôtie
- Côte de Beaune
- Côte de Nuits
- Côteaux du Languedoc
- Côtes de Languedoc
- Côtes du Luberon
- Côtes-du-Rhône
- Côtes-du-Ventoux
- cabernet d'Anjou
- cassis
- champagne
- chinon – fransk rødvin
- château
- climat
- clos
- cru bourgeois
M
Sist oppdatert
- loireviner: Ida Scott (SNL) publiserte et bildeforslag fra Lars Mæhlum
- burgunder: oppdatert av Åsmund Gram Dokka (SNL)
- appellasjon: oppdatert av Marit M. Simonsen (SNL)
- appellasjon: Åsmund Gram Dokka (SNL) redigerte og publiserte et endringsforslag fra Sander Bøe Bertelsen