Alsacevin, fransk AOC-vin (Appellation Contrôlée), fra departementene Haut-Rhin og Bas-Rhin. De beste vinmarkene ligger i østskråningen av høydedraget Les Vosges på 200-400 m høyde, nord og sør for byen Colmar. Minner en del om tysk rhinskvin, men er vanligvis noe kraftigere med utpreget markant bouquet og smak. Vinene er i de fleste tilfeller hvite og tørre. Alkoholstyrke normalt 11–12 volumprosent. Gis ofte navn etter den druesort som har vært nyttet, f.eks. Riesling (frisk, syrlig), Gewürztraminer (fyldig, aromatisk). Årsproduksjonen var 1,15 mill. hl i 2007.

De beste vinene har rett til betegnelsen Grand cru. Vendange tardive (sen innhøstning) og Selection de grains nobles (utvalgte, edle druer) innebærer oftest viner med noe sødme.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.