Faktaboks

Offisielt navn
MOËT HENNESSY NORGE AS
Uttale
moˈet ɛnəsˈi
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Thor Yukio Ortwed Møller
Styreleder
Thor Yukio Ortwed Møller

LVMH, er en fransk produsent av champagne og konjakk, dannet i 1971 ved sammenslutning av Moët & Chandon (champagne) og Jas Hennessy & Co. (konjakk). Firmaet overtok samtidig rettighetene til parfymemerket Christian Dior. Moët Hennessy ble i 1987 sammensluttet med Louis Vuitton til konsernet LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. LVMH omsatte for 43 milliarder Euro i 2016 med 120 000 ansatte.

Historikk

Moët & Chandon er verdens største produsent av champagne og kan føre sin historie tilbake til 1743 og Claude Moët i Epernay. I 1832 kom Chandon-navnet inn i selskapet gjennom Pierre-Gabriel Chandon de Briailles, inngiftet i Moët-familien. Jas Hennessy & Co. ble grunnlagt i 1765 av Richard Hennessy, en irsk katolikk som tjenestegjorde i den franske hæren. Han grunnla en handelsbedrift i byen Cognac, videreført av sønnen James, som i 1813 gav firmaet dets navn.

Eksterne lenker

  • Hjemmeside til LVMH

Faktaboks

Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
46.341 Engroshandel med vin og brennevin

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg