Beaujolais

Gamay er en vindrue som brukes i produksjonen av Beaujolais
Av .
Chiroubles er blant de letteste cru'ene i Beaujolais, Bourgogne.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Beaujolais er et gammelt fransk landskap, nordvest for Lyon, mellom Loire og Saône, med betydelig vinproduksjon. Beaujolais regnes som en del av burgunderdistriktet og produserer årlig mellom 1 og 1,3 millioner hektoliter vin.

Faktaboks

uttale:
båʒålˈɛ

Vinen fra Beaujolais har en frisk, fruktaktig og bløt smak, men mangler den finesse som preger de «store» burgunderviner. Beaujolaisvin modnes som regel meget raskt og egner seg for snarlig konsum. De beste viner selges under sine kommunenavn, som Moulin-à-Vent, Fleurie med flere. Den overveiende delen av produksjonen er rød.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg