Vendange tardive, (fr. "sen innhøstning") Betegnelse benyttet i Alsace på viner laget av sent innhøstede druer. Vendange tardive skaper normalt søtlige viner, men de kan også være tørre. Vendange tardive viner trenger ikke ha botrytis (edelråte). Vinen må lages av druetypene riesling, muscat, gewürstraminer eller pinot gris. Gewürstraminer er vanligst siden den lett oppnår høye sukkerverdier, mens muscat er mer sjelden. Produsenten må på forhånd opplyse myndighetene om han planlegger å plukke ”vendange tardive”. Druene kan ikke plukkes før dato som årlig fastsettes av myndighetene, og disse sjekker også sukkerinnhold og avkastning i vinmarken når innhøstingen tar til. Vinen må videre undergå både sensorisk og analytisk test for å oppnå vendange tardive-status på etiketten.

 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.