VDQS står for Vin Délimité de Qualité Supérieure som er en tidligere kvalitetsgruppe i det franske vinlovverket. Den ble avviklet etter 2010-årgangen. Under 2 % av landets totalproduksjon befant seg i denne gruppen som lå mellom vin de pays (landvin) og appellation d'origine contrôlée (AOC). Kategorien fungerte som en testkategori for mindre vinregioner og var underlagt de samme reglene som AOC. Etter en tid i kategorien kunne det søkes om full AOC-status.

Faktaboks

Også kjent som
Vin Délimité de Qualité Supérieure

Eksisterende VDQS-viner måtte fra 2011 enten søke om oppgradering til AOC, eller bli flyttet ned i vin de pays-kategorien.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Jan-Tore Egge

Denne kategorien er nå i prinsippet faset ut (jf. fransk Wikipedia-oppslag om den).

skrev Heidi Jaksland Kvernmo

Hei Jan-Tore,Takk for innspill, jeg skal rette opp denne artikkelen i løpet av dagen.Kjempefint at du påpeker feil og mangler. Fortsett med det. Det er mye å rette opp, men leksikonets vindel vil bli bedre og mer oppdatert med tiden. Vi jobber med saken!mvh Heidi J. kvernmo

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg