Faktaboks

Å Energi AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Kristiansand s
Daglig leder
Steffen Syvertsen
Styreleder
Maria Hanssen

Å Energi AS er et energikonsern som ble dannet ved sammenslåing av Glitre Energi og Agder Energi. Fusjonen fant sted i desember 2022. Å Energi eies av et kommunalt eierfellesskap bestående av kommuner i Agder og Buskerud, samt Statkraft AS. Selskapet har hovedkontorfunksjoner i Kristiansand og Drammen.

Konsernet Å Energi AS har en vannkraftproduksjon på 11,3 TWh fra 72 hel- og deleide vannkraftverk. Det nye nettselskapet, Glitre Nett AS, har ansvar for 310 000 nettkunder og driver et 30 000 kilometer langt kraftnett på ulike spenningsnivåer. Konsernet forvalter og handler med over 30 TWh kraft i Norden.

Å Energi er Norges største innen salg av strøm- og energitjenester til bedrifter, med omkring 20 TWh i årlig levering. I privatmarkedet har selskapet cirka 210 000 strømkunder. Selskapene som selger strøm til sluttbrukere; Los, Entelios og Glitre Energi Strøm, vil inntil videre beholde de navnene de har i dag.

Konsernet er dessuten engasjert i prosjekter for havvind, hydrogen og solenergi, og har virksomhet i flere europeiske land. Det har også eierposisjoner innen fibernett (internett – TV), fjernvarme, bioenergi og i ny industri som batteri-fabrikker.

Samlet omsetning forventes i første driftsår å være i størrelsesorden 25-30 milliarder kroner.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Å Energi AS
Sektorkode
1520 Kommunalt eide aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
35.140 Handel med elektrisitet

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg