svartfotkatt

Svartfotkatten er det minste kattedyret.
Av .
Lisens: CC BY NC SA 3.0

Svartfotkatt er en rovdyrart i kattefamilien, det minste kattedyret.

Faktaboks

Også kjent som
Felis nigripes

Kroppslengden er 33–50 cm, halen 15–20 cm og vekt 1,5–2,8 kg. Pelsen er gulbrun eller sandfarget, med svarte flekker og striper. Undersidene av potene er svarte.

Svartfotkattene lever av hovedsakelig av små pattedyr og fugler, men også av krypdyr og insekter. Arten forekommer i tørre, åpne områder i Namibia, Botswana og Sør-Afrika. Den regnes som en sårbar art.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg