Svartfotkatt er en rovdyrart i kattefamilien, det minste kattedyret.

Kroppslengden er 33–50 cm, halen 15–20 cm og vekt 1,5–2,8 kg. Pelsen er gulbrun eller sandfarget, med svarte flekker og striper. Undersidene av potene er svarte.

Svartfotkattene lever av hovedsakelig av små pattedyr og fugler, men også av krypdyr og insekter. Arten forekommer i tørre, åpne områder i Namibia, Botswana og Sør-Afrika. Den regnes som en sårbar art.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.